Home » jeugd

jeugd

 Indeling jeugd

 Damclub DSV maakt onderscheid tussen jeugdleden en schooljeugd, jeugdleden zijn lid van de vereniging en  de  KNDB, en schooljeugd niet

 De leden van de vereniging worden onderscheiden in:

- Welpen; zij die op 31 december de leeftijd van 11 jaar nog niet zullen hebben bereikt.

- Pupillen; zij die op 31 december de leeftijd van 11 jaar wel, maar de leeftijd van 14 jaar nog niet zullen hebben  bereikt.

- Aspiranten; zij die op 31 december de leeftijd van 14 jaar wel, maar de leeftijd van 17 jaar nog niet zullen hebben bereikt.

- Junioren; zij die op 31 december de leeftijd van 17 jaar wel, maar de leeftijd van 20 jaar nog niet zullen hebben bereikt.


 

 

mrt 2015 - Alle jeugdleden hebben nu het van de Wal diploma gehaald.

Maartje Middelkamp en Goeske van Lent hebben gisteren het diploma gehaald. [kijk bij het nieuws voor meer details]

Zodoende hebben alle kinderen hun damdiploma gehaald, op naar de volgende stap.

Ook de zus van Goeske is nu [weer] bij de groep, welkom Bente.

 

Fleur, Maartje, Harm, Goeske,Aron en Maurits oefenen vlijtig.

 

 

Verslag jeugdtoernooi DSV

Het was weer een heel spannend jeugdtoernooi op 22 november 2014 in Dinxperlo. Er waren natuurlijk de vertrouwde gezichten van DSV die aan de start verschenen, Piet, Maurits, Aron, Fleur, Harm en Maartje, maar gelukkig ook een aantal enthousiaste nieuwkomers: Jorik , Anouk, Ellis en Benthe. Wie dacht dat deze nieuwkomers geen schijn van kans zouden maken, kwam bedrogen uit. Ellis en Benthe hadden het weliswaar moeilijk tegen de damclubleden, maar  Jorik kon bijzonder goed mee met het gezelschap en eindigde maar net naast het podium. Grote verrassing van de dag was natuurlijk Anouk, die brutaal de leiding nam in de eerste helft van het toernooi. Daarna moest ze nog wel een remise toestaan tegen Jorik, maar had ze nog steeds de mogelijkheid in eigen hand om het toernooi op haar naam te zetten. In de laatste ronde moest ze tegen Piet, die op dat moment nog geen wedstrijd verloren had. Anouk moest winnen om eerste te worden, want Piet had aan remise genoeg. Het werd reuzespannend. Piet dacht snel toe te kunnen slaan met een standaardcombinatie, de Coup Philippe, maar zag tot zijn teleurstelling dat hij op slag bleef staan. Anouk kon vervolgens een schijf winnen, maar zag niet hoe dat moest. De strijd bleef zodoende een tijd lang gelijk op gaan tot Anouk uiteindelijk toch een beslissende fout maakte. Piet won daarmee het toernooi door alle partijen te winnen. Een prachtige prestatie! Maar ook Anouk heeft een bijzonder goed toernooi gespeeld. Voor Aron  geldt dat hij zich ook goed heeft weten te concentreren. Hij verloor in de eerste ronde al van Anouk, maar liet zich daardoor niet uit het veld slaan en pakte daarna alsnog de derde prijs, waarbij hij alleen nog van Piet verloor.

De kinderen die net naast het podium eindigden, Jorik en Harm, zagen hun onderlinge duel eindigen in een winstpartij voor Harm. Je zou kunnen zeggen dat Harm daarmee het toch beter heeft gedaan dan Jorik. Of moeten we juist zeggen dat Jorik het eigenlijk beter heeft gedaan, omdat hij de enige was, op Piet na, die een puntje wist af te snoepen van de nummer twee?

Fleur speelde als altijd mooi geconcentreerd, maar zag dat in veel gevallen toch niet beloond met punten. Jammer, want de wedstrijdmentaliteit van Fleur is natuurlijk heel goed. Haar tegenpool op dat gebied, Maurits, liet ook veel punten liggen, maar dat kan ook geweest zijn omdat hij juist vaak wat minder geconcentreerd lijkt.

Nieuwkomers Ellis en Benthe speelden remise in hun onderlinge duel en wisten daarnaast allebei van Maartje te winnen. Met de spelhouding van beide dames is helemaal niets mis: ze zaten keurig achter hun bord en  deden duidelijk goed hun best. Een beetje extra ervaring zou misschien kunnen helpen bij het behalen van extra punten. Misschien toch eens op de damclub langs komen op maandagavond?

Voor hekkensluiter Maartje geldt zeker dat ze nog genoeg tijd heeft om ervaring op te doen. Als veruit de jongste van de groep kon ze net geen punten binnenhalen, alhoewel ze toch een paar keer echt in de buurt was van een remise. Graag merken we wel op dat Maartje in de pauze nog wel twee heuse bonuspunten heeft verdiend door toernooiorganisator Gert Wisselink te verslaan. En zo bleef dus uiteindelijk niemand puntloos. Behalve Gert dan.  Maar dat is niet zo erg.

  

Naam

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Totaal

Plaats

Piet

X

2

2

2

2

2

2

2

2

2

18

1

Maurits

0

X

0

0

1

1

2

0

2

2

8

7

Aron

0

2

X

2

2

2

2

0

2

2

14

2

Fleur

0

2

0

X

0

1

2

0

2

2

9

6

Jorik

0

1

0

2

X

0

2

1

2

2

10

4

Harm

0

1

0

1

2

X

2

0

2

2

10

4

Maartje

0

0

0

0

0

0

X

0

0

0

0+2

10

Anouk

0

2

2

2

1

2

2

X

2

2

15

2

Ellis

0

0

0

0

0

0

2

0

X

1

3

8

Benthe

0

0

0

0

0

0

2

0

1

X

3

8