Home » Nieuws » Fouten festival kost DSV1 de kop, ook DSV4 verliest

Fouten festival kost DSV1 de kop, ook DSV4 verliest

Gepubliceerd op 13 december 2016 om 08:33

Maandag 12-12-2016 was koploper DSV1 de gastgever voor de als 2e geplaatste Brummen, het zou een open wedstrijd worden dat was zeker, alle vorige ontmoetingen waren altijd spannend.

Deze avond werd gekenmerkt door het grote aantal fouten van beide zijdes.

Brummer begon met de fouten, Johan Haijtink kreeg in de opening een simpele Haarlemmer om de oren van Han Seinhorst, dit koste hem later de partij. Daarna begon DSV te klungelen, Jos Rave kreeg na een achterloop een damslag tegen, en na damafname stond Jos een schijf achter, en verloor de partij. Han Bruggink en Marten Bruinsma speelden gelijkwaardig en hier was het remise als resultaat.

Michaël Westerveld nam tegen Gerben te Raa na achterloop een doorbraak, maar deze was foutief want door een twee om twee kon de doorbraak onschadelijk gemaakt worden en was de stand verloren, maar....... Gerben zag het niet. Na deze onverwachte wending haalde Michaël een dam op veld 47 [ veld 46 was remise ] nu kon de dam simpel door een een om een worden afgenomen, en hij kon direct opgeven.

Gert Wisselink was ook in zwaar weer tercht gekomen, de stand was duidelijk verloren, maar doordat zijn tegenstander met zijn schijven begoon te spelen, kon de remise eigenlijk geclaimd worden, maar dit werd niet gedaan, door nog meer foutieve zetten, werd het uiteindelijk toch nog ternauwernood remise.

Chris Grevers speelde tegen angsgegner Danny Dix, ook nu moest Chris het onderspit delven, in het eindspel had Chris zetten te kort en moest geven, ookhier verlies.

Een duidelijk verlies aan ons zelf te wijten, maar een verdiende overwinning voor Brummen

Uitslag 4-8, door dit resultaat zit DSV nu in de wachtkamer, kampioen worden zal nu moeilijk worden, Brummen heeft de beste kaarten.

 

Bij DSV4 tegen Almen1, was het een verrassende opstelling, het bondscompetitie debuut voor Rudolf Ruesink, natuurlijk zou dit moeilijk worden maar je weet maar nooit....... Rudolf verloor zijn partij, maar is een ervaring rijker. Bennie Berkelder won zijn partij, maar Hennie Bruggink verloor en Gert Rutgers speelde remise.

Uitslag 3-5 verlies


«   »

Maak een Gratis Website met JouwWeb