Home » Nieuws » DSV1 wint met 6-2 van de Kroonschijf Ede voor de Jan van der Zwam beker

DSV1 wint met 6-2 van de Kroonschijf Ede voor de Jan van der Zwam beker

Gepubliceerd op 27 februari 2018 om 08:19

DSV1 had De Kroonschijf Ede geloot voor de Jan van der Zwam beker wedstrijden.

Een grote onbekende, vroeger heel lang geleden hebben DSO Sinderen en DEZ Dinxperlo in de hoofdklasse nog tegen Ede gespeeld, maar wat zou het nu worden? en hoe sterk zijn ze?

De algehele rating was iets hoger dan die van ons, dus het zou een gelijk opgaande strijd worden was de inschatting.

Michaël Westerveld kon zijn stand maar moeilijk opbouwen en moest secuur spelen, maar uiteindelijk kwam er een gelijkwaardige stelling op het bord en in het eindspel was de remise dan ook een logische uitslag.

Ook Jan Seinhorst had een relatieve makkelijke partij, hij was nooit in echt gevaar gekomen, immers Gert en Lambert Jan hadden een voordelige stand op het bord en er werd daarom een remise aangeboden die zijn tegenstander accepteerde.

Gert Wisselink kreeg langzaam een voordelige stand op het bord, en kon zijn tegenstander in de hoek drukken. Uiteindelijk kon hij de genade klap geven, een mooie winst partij.

Lambert Jan speelde tegen een sterke tegenstander een Partie Bonnard, zijn tegenstander dacht een dam te krijgen maar Lambert Jan had het beter gezien en kon de dam afnemen met schijfwinst, uiteindelijk ook hier een mooie partijwinst.

 

1-1.jpg


«   »