Home » Nieuws » DSV2 boekt belangrijke overwinning op DEZLaren2, DSV4 wint eenvoudig

DSV2 boekt belangrijke overwinning op DEZLaren2, DSV4 wint eenvoudig

Gepubliceerd op 5 december 2017 om 11:19

DSV2 speelde thuis tegen de sympathieke Larenaren, deze wedstrijd stond in het teken van degradatie. De gasten uit Laren zijn altijd lastig te bespelen, zowel hun eerste team als het tweede, de uitslag is nooit te voorspellen.

Deze avond liep het echter voorspoedig het werd een zeer ruime onverwchte overwinning voor ons.  Henk Tuenter kwam voor en de overwinning kwam niet in gevaar. Johan Bruggink had een gelijkwaardige remise, Jos Rave kon door een lichte combinatie de partij beslissen ook hier de winst. Jan Colenbrander stond ook op winst maar maakte een positionele fout waardoor de tegenstander door middel van een afruil onder de druk vandaan kwam, wellicht was doorspelen voor Jan nog een optie om ergens nog de winst te zoeken, maar men was tevreden met remise.

Stand ondertussen 6-2 nog een punt nodig voor een overwinning.

Martijn had zijn tegenstander dusdaning klem gezet dat een overwinning in zicht was, Martijn kwam op dam en daarna was de partij gelopen en kon Martijn de winst noteren. Als laatste was Johan Lammers nog bezig hij kwam al spoedig een schijf voor, zijn tegenstander kwam nog op dam maar maakte in een remise stand als nog een fout. Ook hier de winst.

Uitslag 10-2

door deze overwinning heeft het tweede team weer een beetje lucht in de degradatie strijd.

 

DSV4 moest tegen het tweede team van Brummen. de gasten hadden geen vervangers meer en meosten noodgedwongen maar met twee man de wedstrijd spelen, in deze ongelijke strijd won ook nog Wim Hebbink via een mooie meerslag [ vijfslag met doorbraak naar dam] de ere punten voor Brummen kwamen van Tom Westhof, hij poetste Hennie Bruggink door middel van een combinatie van het bord

Uitslag 6-2, hierdoor nestelt zich team 4 op de derde plaats in hun klasse.

goed gedaan heren!

 

 

 


«   »