Home » Nieuws » Bondscompetitie DSV2-DSV1 makkelijk was het niet......

Bondscompetitie DSV2-DSV1 makkelijk was het niet......

Gepubliceerd op 23 september 2016 om 11:42

Afgelopen maandag was de start van de bondscompetitie DSV2 en DSV1 moesten tegen elkaar in de eerste ronde..... de uitslag doet het niet vermoeden maar makkelijk was het zeer zeker niet.

Halfweg zag het er na uit dat het eerste een zware avond zou krijgen. Han Seinhorst had het niet makkelijk tegen Han Bruggink, Han Bruggink had een voordelige stand, een laatste gok van Han Seinhorst had zowaar resultaat, het zetje van Weiss werd niet gezien en Han Bruggink kon meteen opgeven. Joop Huls stond onder zware druk van Gert Wisselink en kon het ook niet bolwerken. Het bastion Jan Seinhorst maakte het Chris knap lastig en Chris kon dan ook net geen winst vinden - remise. Martijn Even tegen Jos Rave, Martijn kwam een schijf voor en stond bijna op dam, maar Jos kon nog net de verdediging vinden, ook hier remise.

Michaël Westerveld moest een on orthodoxe opbouw spelen met een niet zo voordelige stand, maar door enkele afruilen werd de stand steeds voordeliger en hij kon de positionele winst vinden.

Het duel van de invallers werd gewonnen door Ton Orriëns, Dick Wassink werd op de flanken aangevallen door Ton, uiteindelijk moest Dick berusten dat hij werd overspeeld deze avond, een mooie winst van Ton.

Uitslag 2-10

Toch zal DSV2 met dit spel voor enige verrassingen kunnen zorgen tegen andere teams, laten we het hopen.


«   »