Home » Nieuws » Slechte start voor DSV 1 en DSV 2, DSV4 speelt remise tegen Hengelo3

Slechte start voor DSV 1 en DSV 2, DSV4 speelt remise tegen Hengelo3

Gepubliceerd op 11 januari 2016 om 08:14

Beide teams hadden direct een zwaar programma tegen mede koplopers.

5-1-2016 DIOS 3 Beltrum - DSV 2 geheel onnodig ging deze wedstrijd met 6-2 verloren voor DSV.

Johan Bruggink verloor vrij kansloos van zijn tegenstander, Joop Huls speelde remisie hoewel zijn tegenstander een schijf achter stond, Martijn Even van DSV stond zelf een schijf voor maar in tijdnood speelde hij geheel foutief waardoor deze wedstrijd zelfs verloren ging een gelijkspel voor beide teams was een terechte uitslag geweest.

DSV 2 moet nu de kop volgen en wachten op de mogelijke fouten die de koplopers maken.

 

7-1-2016 DCH3- DSV4 4-4

Alle uitslagen eindigden in remisie, DSV4 draaid een keurig seizoen en behaald behoorlijk wat punten

 

 

8-1-2016  WDV 1 – DSV Dinxperlo -Sinderen-Varsseveld                    9-3

Het eerste team van de DSV moest direct aan de bak in het nieuwe jaar. Een wedstrijd tegen medekoploper WDV Winterswijk stond namelijk op het programma. Twee jaar geleden verloor WDV nog van DSV in de kampioenswedstrijd, dus was dit een kans op revanche voor WDV. WDV moest het nu wel stellen zonder hun toppers waardoor de sterkte van beide teams vrijwel in evenwicht is.

DSV begon de wedstrijd slecht. Invaller Frank ten Hagen van WDV nam al vroeg in de partij een standaardcombinatie naar dam tegen Jan Seinhorst. Jan Seinhorst kon de dam wel afnemen, maar ten koste van een schijf. Doordat Frank wat verder naar achteren stond had hij nog wel lastig spel. Na nog een fout van Jan kon de tegenstander een tweede schijf winnen en won daarmee de partij. Erik Oonk week in zijn partij tegen oud WDV-speler Jos Rave nu speler van DSV af van de gebaande paden. Beiden hadden een randschijf op het bord waardoor een tactisch spel ontstond. Erik kwam nog wel goed weg toen Jos Rave schijfwinst door een combinatie met behulp van de randschijf miste. Met wederzijdse tijdnood was het daarna Erik die de beste positionele zetten deed. Rave kwam daardoor vast te staan waarmee Erik WDV op een comfortabele 4-0 voorsprong zette. Gert Wisselink liet zijn tegenstander niet in het spel komen zijn tegenstander hierdoor kon zijn tegenstander geen kansen creëren en moest zich grotendeels richten op de verdediging van zijn stand. Dat lukte wel waardoor remise een terechte uitslag was.

De top speler van WDV Erik ten Hagen had het lastig in de opening doordat zijn zetmogelijkheden beperkt waren. In het middenspel kreeg hij echter wat meer ruimte en kon het initiatief nemen. In tijdnood vond Chris Grefers van DSV niet de goede voortzetting waardoor Erik hem vastzette en won. Met deze winstpartij was er een onoverbrugbare 7-1 voorsprong voor WDV. In de resterende twee partijen had had DSV ook geen kansen . Invaller Jan Elgershuizen van WDV had een uitstekende klassieke stand en dwong Michaël Westerveld van DSV tot verdedigen. Ondanks hevige tijdnood wist Michaël de enige remise mogelijkheid te vinden. Met een offer kon hij een doorbraak forceren waardoor Jan net tekort kwam voor winst. Hoewel Gerard Korten van WDV tegenover de sterkste speler van DSV Han Seinhorst zat, schuwde hij de aanval niet. Gerard nam een sterke voorpost en kreeg daarmee controle over het centrum. Dit leverde ook uitstekende winstkansen op. In het eindspel liet WDV zelfs de winst glippen en moest berusten in een gelijkspel. Geheel terecht werd deze wedstrijd dan ook verloren door DSV.

Daarmee werd deze topper verrassend eenvoudig met 9-3 gewonnen door WDV. Geheel Door deze nederlaag is DSV gezakt naar de middenmoot.


«   »