Home » Nieuws

damnieuws.png 

 

 Agenda Hoofdklasse teams: geen deelname

Agenda 1e klasse teams:  DSV2-DUO1 19 febr, 20febr DEZL2-DSV1, beker wedstrijd

Agenda 2e klasse teams:  uitgespeeld, bekerwedstrijd

Spannend was het wel ,maar DSV is definitief uitgeschakeld voor het kampioenschap in de eerste klasse. Het ging gelijk we moesten spelen zonder Han Seinhorst, maar voor hem speelde Jos Rave. To de laatste snik werd er gestreden maar er konden geen beslissingen geforceerd worden DUO hield de deur dicht, analytisch gezien was het alleen Jan Seinhorst die de wins kon halen.

Lambert Jan stond een schijf voor maar moest remise accepteren omdat hij nooit over de lange lijn kon komen zonder dat zijn tegenstander ook door kon lopen.

Michaël Westerveld kwam zelfs twee schijven voor , maar ook hier geen directe winst te vinden.

Chris, en Gert kwamen ook niet verder dan remise

Jos deed zijn best maar verloor de partij wat uiteindelijk de beslissing bleek te zijn. De enigste winst partij van deze avond uitslag 5-7 voor DUO.

We hadden de bloemen mee, en de felicitaties gaan dan ook dik verdiend naar DUO

DUO veel succes in de hoofdklasse!!!

Lees meer »

Gisteren bewees DSV2 maar weer eens dat ze een ongeloofelijke veerkracht hebben.

Tegen de nummer drie Brummen werd het 6-6 een mooie prestatie. En het had zelfs anders kunnen lopen.

Jos Rave en Jan Colenbrander wonnen hun wedstrijden, Henk Tuenter speelde gelijk, Johan Lammers verloor zijn wedstrijd. Martijn Even ging lange tijd gelijk op in een remise stand maar overzach een kleine combinatie en verloor tegen Gerben te Raa, Johan Bruggink dreigde de partij te verliezen stond zwaar onder druk, maar kon telkens weer het gaatje vinden voor ontsnapping waardoor het uiteindelijk gelijk werd.

Goed gedaan heren!!

Lees meer »

DSV1 thuis tegen Zevenaar, we speelden in de sterkste opstelling, Zevenaar had een taktische aanpassing gedaan, Han was als eerste snel klaar voor 21.00 uur zijn tegenstander kwam in de opening schijf achter, toen even later ook nog een dam op het veld kwam door een slagzet was de partij uit in 21 zetten.

Lambert Jan deed er iets langer over, op de 21e zet kwam hij een schijf voor en ook hier was de partij na 35 zetten afgelopen.

Michaël koos eieren voor zijn geld na de reeks nederlagen en accepteerde de remise in een betere stand. Ook Chris deed dit in een moeilijke stand. Jan Seinhorst won net het eindspel doordat zijn tegenstander op de verkeerde lijn ging.Gert kwam in een verloren eindspel terecht en verloor als enige. uitslag 8-4

DSV2 uit tegen DIOS3 Beltrum een belangrijke wedstrijd, Martijn dit seizoen goed op dreef, moest dit keer de eer aan de tegenstander laten, ook Jos verloor zijn wedstrijd , maar hier tegenover stonden de winstpartijen van Henk, en Johan en de remise van Dick uitslag 6-6 weer een klein gaatje geslagen ze staan nu drie punten los van de degradatieplek.

Lees meer »

DSV heeft zijn eerste lid met een damtitel Han Seinhorst geriddert tot Candidate Maitre FMJD (CMF)

Han Seinhorst is het eerste DSV lid die een damtitel toegewezen krijgt, in de Nationale competitie bij de wedstrijd tegen Heerenveen kreeg hij de titel Candidate Maitre FMJD (CMF)

Zeer terecht vind ik persoonlijk.

Wij feliciteren Han met deze titel en wellicht zit er in toekomst nog meer in ?

Lees meer »

Het derde team speelde gisteren de laatste wedstrijd van het seizoen, ook deze ging verloren met 2-6 van Almen1, Jan Colenbrander haalde de ere punten en won als enige van DSV zijn partij.Helaas is het derde op de laatste plaats geeindigt in de tweede klasse. DSV4 is op een keurige vierde plaats gebleven.

DSV1 moest de lastige wedstrijd tegen DVOIJ1 spelen, verleden seizoen verloren we deze wedstrijd met 7-5 waardoor het kampioenschap verloren werd. Ook nu weer was de opstelling bijna hetzelfde en hadden we bijna weer dezelde tegenstanders, dit keer was het DSV1 die het geluk aan hun zijde had, Chris kwam op voorsprong door een fout, kon deze schijf niet houden, maar kreeg wel een positioneel voordeel, welke omgezet kon worden in winst.

Lamber Jan won ook door een combinatie, Gert Wisselink kon Mario Damen op remise houden, Jan Seinhorst verloor door een combinatie en ook Michaël Westerveld zag een doorbraak met open lijn, echter er bleef een schijf staan waardoor de dam afgepakt kon worden, ook hier konden de schijven in het doosje verlies.

Han Seinhorst moest in de late uurtjes, zijn tegenstander speelde uitstekent, maar in het eindspel speelde hij net een verkeerde schijf waardoor Han nog net de winst kon binnen peuteren door een overmacht eindspel.

DSV2 haalde een belangrijk punt eerder in de week tegen Zevenaar en heeft iets ruimte in de degradatie strijd

Lees meer »

Teleurstellende resultaten voor de DSV teams deze keer te melden.

Een gehavend eerste team verliest van Brummen, zeldzaam verlies van Han Seinhorst een terechte 4-8 nederlaag

Het tweede team had een mooie slag kunnen slaan , indien er punten gehaald zouden worden tegen DVOIJ2 maar dit bleek ook een illusie, ook hier een 4-8 nederlaag.

En het vierde team had zijn derde plaats mooi kunnen consolideren, maar verliest met 3-5 van DIOS4 hier, ondankst deze nederlaag, een mooi seizoen voor het vierde team, zij zijn uitgespeeld

 

Het derde team komt niet meer van de laatste plaats in de tweede klasse, een paar mooie leer momenten voor de invallers Rudolf en Marco , hun eerste ervaringen met de bondscompetitie

 

 

verders nog gewijzigt clubblad nr 44, en de actuele stand in de ondelinge

Lees meer »

DSV2 speelde thuis tegen de sympathieke Larenaren, deze wedstrijd stond in het teken van degradatie. De gasten uit Laren zijn altijd lastig te bespelen, zowel hun eerste team als het tweede, de uitslag is nooit te voorspellen.

Deze avond liep het echter voorspoedig het werd een zeer ruime onverwchte overwinning voor ons.  Henk Tuenter kwam voor en de overwinning kwam niet in gevaar. Johan Bruggink had een gelijkwaardige remise, Jos Rave kon door een lichte combinatie de partij beslissen ook hier de winst. Jan Colenbrander stond ook op winst maar maakte een positionele fout waardoor de tegenstander door middel van een afruil onder de druk vandaan kwam, wellicht was doorspelen voor Jan nog een optie om ergens nog de winst te zoeken, maar men was tevreden met remise.

Stand ondertussen 6-2 nog een punt nodig voor een overwinning.

Martijn had zijn tegenstander dusdaning klem gezet dat een overwinning in zicht was, Martijn kwam op dam en daarna was de partij gelopen en kon Martijn de winst noteren. Als laatste was Johan Lammers nog bezig hij kwam al spoedig een schijf voor, zijn tegenstander kwam nog op dam maar maakte in een remise stand als nog een fout. Ook hier de winst.

Uitslag 10-2

door deze overwinning heeft het tweede team weer een beetje lucht in de degradatie strijd.

 

DSV4 moest tegen het tweede team van Brummen. de gasten hadden geen vervangers meer en meosten noodgedwongen maar met twee man de wedstrijd spelen, in deze ongelijke strijd won ook nog Wim Hebbink via een mooie meerslag [ vijfslag met doorbraak naar dam] de ere punten voor Brummen kwamen van Tom Westhof, hij poetste Hennie Bruggink door middel van een combinatie van het bord

Uitslag 6-2, hierdoor nestelt zich team 4 op de derde plaats in hun klasse.

goed gedaan heren!

 

 

 

Lees meer »

DSV2 speelde gisteren de moeilijke wedstrijd tegen DVOIJ1 , en kon niet voor een verrassing zorgen, hoewel ze er dicht bij waren.

Martijn en Jos speelden een puike wedstrijd en haalden beide een remise tegen een sterkere tegenstander, Johan Bruggink won zelfs zijn partij, maar daar tegenover stonden aan de onderste borden de verlies partijen van Henk Tuenter, Johan Lammers en invaller Dick Wassink.

Invaller Dick stond gewoon goed tegen Jan Vesters maar was te voorzichtig en begon achter schijven op te spelen, waardoor zijn voordeel weg was, gewoon afruilen naar voren was gewoon remise geweest, Henk moest een schijf offeren, lange tijd leek het net remise te worden maar dit was dus maar schijn, Johan Lammers verloor kansloos door een slagzet. Uitslag 4-8

 

DSV4 komt weer langzaam op stoom, weer een puntje gehaald nu tegen nummer twee Almen 2, ze hebben weer de de top drie in zicht. Hennie Bruggink verloor zijn wedstrijd, daar tegen over was er een winst partij voor Gert Rutgers, Wim en Ton speelden beide remise. Uitslag 4-4

Lees meer »

Afgelopen maandag, 6 nov kwam mede koploper DEZ Laren1 op bezoek, het beloofde een spannende wedstrijd te worden en aldus geschiede ......

DSV kon over geluk niet klagen, Michaël beoordeelde een afwikkeling verkeerd, er zat nog een naslag in, gelukkig speelde zijn tegenstander iets te snel en nam welliswaar schijfwinst, maar de verkeerde voortzetting, de gekozen optie was net remise. In de analyse bleek dat een andere voorzetting duidelijk winst was.

Jan Seinhorst was in moeilijkheden gekomen en verloor zijn partij door overmacht eindspel.

Han Seinhorst won een schijf en later de partij. Ook Jos Rave mocht nit klagen doordat zijn tegenstander het niet goed speelde werd het uiteindelijk ook remise.

Chris kwam ook niet verder dan remise. Maar Gert Wisselink kon alsnog winnen doordat in tijdnood zijn tegenstander de remise voorzetting niet zag

uitslag 7-5

Lees meer »

16-10-2017 DSV4-DOG Almen, 2e klasse Oost 6-2

Een geheel onverwachte overwinning op het sterke Almen, de twee kopmannen van Almen verloren hun wedstrijd, Hennie Bruggink en Wim Hebbink konden deze wel verdiende punten bij schrijven op hun konto, ook een verdiende invalbeurt was er voor nieuweling Marco te Braak, zijn eerste wedstrijd voor een team en dan nog winnen van de ervaren Jan Hoenink - door deze overwinning is DSV4 [ voorlopig] koploper in de tweede klasse.

 

DSV1-WDV2 7-5

DSV1 moest maar liefst met drie invallers deze wedstrijd spelen, en tegen het reserve team van Winterswijk is dat geen gemakkelijke opgave. Het geluk was aan onze zijde, met drie overwinning en een remise werd er net gewonnen

Lees meer »

DSV1 -DVOIJ2

Thuis tegen Terborg DVOIJ2, altijd lastig, invaller Han Bruggink tikte de eerste winst binnen. Chris Grevers won ook door een opsluiting, en Han Seinhorst kreeg alsnog een eindspel winst doordat zijn tegenstander van de correcte lijn ging, de overige speelden alle remise uitslag 9-3

DSV4 - DCH2

was een wedstrijd van schijven weggeven, uiteindelijk was het alleen Wim Hebbink die het onderspit moest delven, Gert, Hennie en Ton speelden alle remise uitslag 3-5

Lees meer »

Maandag 11-9-2017 was er weer de jaarvergadering voor de leden.

Hier kort het belangrijkste nieuws

Prijzen werden uitgereikt

  • Jubelarissen Johan Bruggink 50 jaar lid en Jan Colenbrander 40 jaar lid
  • Onverwacht kampioen Chris Grevers
  • Hoogste score bonds competitie

 

Met ingang volgend seizoen worden de vergadering aan het eind van het seizoen gehouden dus in april / mei

Een andere belangrijke wijziging is dat per direct de onderling via het KEIZER SYSTEEM word geregeld

 

 

IMG_4203-1.jpg

IMG_4204-1.jpg

 

 

 

IMG_4206.jpg

IMG_4208.jpg

IMG_4212.jpg

IMG_4209.jpgIMG_4210.jpg

Lees meer »

Henk had zich geplaatst op zaterdag 10 juni 2017 in Utrecht voor het NK persoonlijk sneldammen.

Hij begon goed en won de eerste twee partijen, daarna twee nederlagen, en weer drie winst partijen, geen remise.

Door dit resultaat eindigde Henk op een gedeelde eerste plaats, alleen zijn SB resultaat was iets minder, hierdoor moest Henk met een derde plaats in de poule genoegen nemen.

Pl Naam Rating 1 2 3 4 5 6 7 8  We   Wi   Re   Ve   Pt   SB 
1  Gilles van Winkel    792  X 2 2 2 2 0 2 0 7 5 0 2 10 78
2  Wim Riddersma    872  0 X 2 0 2 2 2 2 7 5 0 2 10 54
   Henk Tuenter    852  0 0 X 2 2 2 2 2 7 5 0 2 10 52
4  Wim de Jong    851  0 2 0 X 2 1 2 2 7 4 1 2 9 49
5  Willem Speksnijder    860  0 0 0 0 X 2 2 2 7 3 0 4 6 22
6  Fien de Jager    822  2 0 0 1 0 X 0 2 7 2 1 4 5 33
7  Nico Flikweert    754  0 0 0 0 0 2 X 2 7 2 0 5 4 14
8  Willem Fokkert    753  2 0 0 0 0 0 0 X 7 1 0 6 2 20

Een uitstekent resultaat!!!!

Lees meer »

Afgelopen zaterdag 6-5-2017 was DSV gastgever van het PK Gelderse sneldamkampioenschap.

Van DSV zijde hadden er behoorlijk wat leden zich ingeschreven.

De eerste vier in de poule geven recht op deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen

Han Seinhorst deed mee in de hoogste klasse, tegen de internationale grootmeesters Geert van Aalten en Tjeerd Harmsma speelde hij keurig remise , Han haalde regelmatig zijn punten en eindigde keurig in de middenmoot.

Een klasse lager moesten Gert Wisselink en Michaël Westerveld de eer hoog houden voor DSV.

Gert speelde langere tijd in de top mee, maar zakte in de tweede helft in ook hier een mooie plaats in de middenmoot, Michaël begon dramatisch en kwam pas in de tweede helft op gang, kon de laatste plaats verlaten en uiteindelijk een klassering in de onderste helft.

in de C-klasse speelden de meeste DSV-ers Henk Tuenter, Joop Huls, Hennie Bruggink en Ton Orriëns.

Henk Tuenter was uitstekend op dreef en haalde een keurige tweede plaats dus plaatsing voor het NK - goed gedaan Henk gefeliciteerd.

Hennie Bruggink was ook goed op gang en belande in het middenveld, Ton en Joop moesten genoegen nemen met een klassering in de onderste helft.

 

het was leuk dat er zoveel dammers zich hadden ingeschreven, DSV wil iedereen bedanken en speciaal het Mark en zijn team van het buurtschapshuis dat alles zo soepel verlopen is.

Waarvoor dank

Foto's zijn op het hoofdmenu beschikbaar

Lees meer »

Paasdammen

Een volle bak hadden we maar liefst 22 deelnemers, met twee nieuwe deelnemers, nieuwkomer Marco te Braak, voor hem was het de eerste keer en een hele ervaring. Aangenaam verrast waren ook dat Johan Heezen weer aanwezig was de oude bekende, leuk.

Afijn en dan de uitslag onze kopmannen Lambert Jan en Han Seinhorst vechtend om de eerste plaats, met glans gewonnen door Lambert Jan, alles gewonnen!!!

Jan Seinhorst deed het uitstekend met een derde plaats, met maar één puntje achter Han

 

1e Lambert Jan Koops 8-16, Han Seinhorst 8-12, Jan Seinhorst 8-11

Jos Rave en Gert Wisselink vielen net buiten de top drie

Johan Heezen belande op een keurige elfde plaats, en Marco haalde toch nog drie punten

Capture.png

Lees meer »

DSV1 wachte na de winst op Laren een zware opgave, Lunteren 1.

Bovendien moesten we ook nog met twee invallers spelers,....afijn we zouden wel zien waar het schip strand.

Via de loting werden de bord plaatsen bezet, Gert Wisselink speelde tegen Henk Klarenbeek voorwaar niet slecht het duurde lang voordat de beslissing er was maar Gert kon het niet bolwerken.

Chris Grevers als invaller kreeg een complexe stand door de vele combinatie mogelijkheden in de stand was er geen houden meer aan, ook Chris kon met een nul naar huis.

Jan Seinhorst de andere invaller ging ook lang gelijk op, maar door een verkeerde beslissing kantelde de stand en was het ook verloren.

Michaël Westerveld had een volkomen gelijkwaardige klasieke stand, maar dacht een afruil te maken, en verloor hierbij een schijf , een kompleet verkeerde telfout frustrerend, omdat dit het ere puntje voor DSV had kunnen zijn.

Uitslag 0-8

Wij wensen Lunteren nog veel succes in de verdere beker wedstrijden

Lees meer »

Afgelopen vrijdag 24-03-2017 was er een team van DSV aanwezig, we hadden ons ingeschreven in de hoofdklasse LJK had de knollen op hij was druk bezig geweest met de organisatie http://utrechtinternationalcomedyfestival.nl/ 

afijn..... een bak koffie en D'ran mentaliteit starten we de wedstrijden

DES Lunteren 3, een team met jeugd en routine, deze wonnen we vrij gemakkelijk

DES Lunteren 3
Jeroen van der Brink 728
Tristan van der Velde 775
Jan Heij 674
Ries van Ee 690
DSV Sinderen 1
Han Seinhorst 1211
Lambert-Jan Koops 1218
Gert Wisselink 1025
Michel Westerveld 988
1 - 7
1 - 1
0 - 2
0 - 2
0 - 2

De volgende wedstrijd tegen een oude bekende Winterswijk ook deze wonnen we, de beslissing kwam van de lagere borden.

DSV Sinderen 1
Han Seinhorst 1211
Lambert-Jan Koops 1218
Gert Wisselink 1025
Michel Westerveld 988
WDV Winterswijk 1
Erik ten Hagen 1255
Frits Zegelink 1204
Erik Oonk 935
Augustin Sawadogo 0
6 - 2
1 - 1
1 - 1
2 - 0
2 - 0

Ook Doetinchem was een bekende tegenstander Han moest er hard voor knokken maar haalde een mooie remise tegen een sterkere tegenstander

DSV Sinderen 1
Han Seinhorst 1211
Lambert-Jan Koops 1218
Gert Wisselink 1025
Michel Westerveld 988
DUO Doetinchem 1
Wouter Ludwig 1409
Bert Woolschot 1181
Michiel Bibbe 777
Hans Rinner 784
5 - 3
1 - 1
2 - 0
2 - 0
0 - 2

We waren zelfs gedeelde koploper, het werd al rumoerig ..... wie zijn DSV???

Tegen Arnhem werd het moeilijk het team gepromoveerd naar de nationale Ere klasse waren allemaal toppers, we verloren nipt, uitstekende resultaten voor Gert en Michaël

CTD Arnhem 1
Erik van der Weerdhof 1262
Henk Grotenhuis ten Harkel 1272
Rik Twillaar 1317
Peter Kort 1278
DSV Sinderen 1
Han Seinhorst 1211
Lambert-Jan Koops 1218
Gert Wisselink 1025
Michel Westerveld 988
5 - 3
2 - 0
1 - 1
1 - 1
1 - 1

Na de nederlaag waren we uit de kopgroep gevallen, weer tegen Lunteren nu team twee, ook deze wonnen we

DSV Sinderen 1
Han Seinhorst 1211
Lambert-Jan Koops 1218 
Gert Wisselink 1025
Michel Westerveld 988
DES Lunteren 2
Arjan van Galen 1250 
Jaap Heij 1035
Gera Hol
Johan Top 879
6 - 2
0 - 2
2 - 0
2 - 0
2 - 0

Wat zou de avond worden voor ons....?? kunnen we eindigen binnen de top drie, zou voor het eerst zijn in de hoofdklasse, weer tegen Lunteren nu tegen de toppers....... Boem geen kans voor ons Han behaalde een keurige remise tegen een sterkere tegenstander

DES Lunteren 1
Henk Klarenbeek 1400
Harmjan Lammers 1283
Arjen Timmer 1315
Arwin Lammers 1172
DSV Sinderen 1
Han Seinhorst 1211
Lambert-Jan Koops 1218
Gert Wisselink 1025
Michel Westerveld 988
6 - 2
1 - 1
1 - 1
2 - 0
2 - 0

Weer een zware wedstrijd de laatste de fut was er een beetje uit, nog even op de tanden bijten.

Michaël kon de enigste winst boeken

DSV Sinderen 1
Han Seinhorst 1211
Lambert-Jan Koops 1218
Gert Wisselink 1025
Michel Westerveld 988
DCH Harderwijk 1
Ruurd Wuestman 1185
Gerwin van der Meer 1181
Wout Mensink 1069
Hilco Aarten 1067
2 - 6
0 - 2
0 - 2
0 - 2
2 - 0

sneldammen.png

foto bron GDB

Plaats zeven van de een en twintig deelnemers

Scores             punten

Han -              4 uit 7

Lambert Jan    9 uit 7

Gert               9 uit 7

Michaël           9 uit 7

 

Lees meer »

DSV1 moest de start maken in de eerste beker wedstrijd tegen Laren.

Han Seinhorst won zijn wedstrijd vrij gemakkelijk tegen Gerrit Roeterdink, Lambert Jan moest tegen Egbert Harkink altijd vrij lastig te bespelen, maar LJK deed wat hij moest doen en won.

Gert Wisselink kwam niet verder dan remise tegen, en Michaël Westerveld dacht een damzet er uit te kunnen halen door eerst een dam te geven, maar Johan Beltman had het beter gezien doordat hij toch anders kon slaan kwam de zet niet uit.

Maar toch een 5-3 overwinning, de volgende wedstrijd is tegen nationale hoofdklasser Lunteren 1, dat zal wel een heel moeilijke opgave worden.

Lees meer »